En nytt läsår och ett trendbrott

Av Lars Niklasson

Idag är det den 7 september och höstterminen har dragit igång. I måndags hade vi ett fantastiskt fint välkomnande av alla nya studenter och som vanligt ägde det rum i

vackert väder på ett livfullt campus. Vi som arbetar på Högskolan i Skövde har väntat på att läsåret ska starta på allvar. Nu när studenterna är på plats känns det verkligen inspirerande att vi återigen ska få bidra till samhällets utveckling genom att utbilda och forska.

Vi har mycket energi och utvecklingskraft på Högskolan i Skövde i vanliga fall men de här höstdagarna, då de nya studenterna kommer, får Högskolan alltid ytterligare en energikick. Studenterna som kommer, utvecklas och går vidare i livet är själva livsnerven i vår verksamhet och det är skönt att se alla dessa nya och förväntansfulla ansikten på campus.

Ett trendbrott

Under några år har antalet studenter på Högskolan i Skövde minskat men 2018 kommer sannolikt att innebära ett trendbrott. Om allt fortsätter framåt som det är tänkt kommer antalet studenter på Högskolan att öka stadigt under de kommande åren. Den förutsägelsen baserar jag på hur vi vill utvecklas och den prognos över vårt utbildningsanslags utveckling som regeringen ger varje höst i budgetpropositionen. På söndag är det dock val och en ny regering kommer givetvis att vilja göra sitt avtryck i statens finanser. Om, och i så fall hur, det avtrycket påverkar Högskolan i Skövde är omöjligt att säga i nuläget. Vi får helt enkelt avvakta och se vad som händer.

Prorektor Lena Mårtensson och jag själv har precis hälsat vår nya vicerektor för industriell samverkan och internationalisering, Mats Jägstam, välkommen till Högskolan i Skövde. Vi har nu siktet inställt på ett nytt intressant läsår och vill givetvis att vårt arbete ska bidra till att medarbetarna på Högskolan får bästa möjliga förutsättningar att utvecklas i sina olika yrkesroller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s